Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Plafond airco: voordelen & soorten

Met de steeds warmere zomers is een airco geen overbodige luxe meer. Airco’s zijn er bovendien in vele soorten en maten. Zo zijn er plafond airco’s, waarbij de binnenunit in of tegen het plafond is geïnstalleerd. Wat zijn de voordelen hiervan precies? Welke soorten zijn er? En hoeveel kost het? Lees het hier!

Ga snel naar:
Plafond airco: voordelen
Soorten plafond airco’s
Kosten plafond airco
Airco unit plafond: aandachtspunten
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Wat is een plafond airco?

Een plafondairco is letterlijk een airco op of in het plafond. Hierdoor bespaar je veel ruimte. Het apparaat staat niet in de weg en werkt verder hetzelfde als een standaard binnenunit. Bovendien is het ook mogelijk om het systeem te laten inbouwen. Met zo’n airco kan je zowel koelen als verwarmen. De installatie is vooral aangeraden als je een verlaagd plafond wil laten maken in je woning of als je een nieuwbouwwoning hebt.

Wil je meer weten over de opties en uitvoeringen van een plafond airco voor je woning? Laat je informeren door een expert! Kom gratis en vrijblijvend in contact met airco-installateurs.

plafond airco

 

Plafond airco: voordelen

Een plafond airco is zeker het overwegen waard. Enkele voordelen op een rij:

  • Staat niet in de weg: het grootste voordeel van een plafond airco is dat deze geen ruimte in beslag neemt in je woning. De installatie hangt aan het plafond, waar je verder geen gebruik van maakt. Hoewel de airco zichtbaar is, valt hij ook minder op als deze aan je plafond hangt.
  • Deels weg te werken: vaak is het mogelijk om de airco deels in te bouwen of weg te werken. Een vakspecialist kijkt samen met je naar de mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld je plafond laten verlagen.
  • Regulier vermogen: het systeem heeft in principe hetzelfde vermogen als een reguliere binnenunit. Dus je levert niet in op gebied van prestatie. Natuurlijk verschilt het vermogen wel per soort installatie en per ruimte.
  • Energiezuinig en stil: net als een reguliere binnenunit werkt een airco in je plafond erg stil. Het aantal decibel hangt af van het merk van de airco, specifieke geluidsfuncties via de app, …
  • Koelt een groter gebied: het systeem koelt vaak een groter gebied op een geleidelijke manier. Dit komt omdat het apparaat aan je plafond hangt, waardoor sommige units de koele of warme lucht in alle richtingen kunnen sturen.

Wil je nog meer weten over de voordelen en eigenschappen van een plafond airco in je woning? Laat je dan informeren door een expert. Kom gratis en vrijblijvend in contact met meerdere vakspecialisten. 

 

Soorten plafond airco’s

Er zijn 3 soorten installaties tegen of in je plafond te verwerken. We bespreken ze hieronder:

 

1. Plafond onderbouw airco

Hierbij hangt de binnenunit van de split-airco aan je plafond. Zo’n airco weegt tussen de 20 en 30 kilo. De airco ziet er vrijwel hetzelfde uit als een wandairco, dus er hangt wel een flinke unit aan je plafond. Maar een unit aan het plafond valt veel minder op dan aan de wand, waardoor dit meestal mooier is.

Richtprijs: € 2.000 – 3.000 (excl. btw, incl. plaatsing)

 

2. Inbouwcassette

In dit geval zie je alleen het rooster van de airco. Zo’n model is geschikt voor valse plafonds, systeemplafonds en verlaagde plafonds. Doordat je alleen het rooster ziet, valt de airco een stuk minder op in je woning. Deze installatie is vooral geschikt bij een grondige renovatie of een nieuwbouwwoning.

Richtprijs: € 1.500 – 3.500 (excl. btw, incl. plaatsing)

 

3. Ingebouwde plafond airco

Ook ingebouwde airco’s, ook wel kanaalairco’s genoemd, vallen niet op. Alleen de roosters voor het aanzuigen en uitblazen van lucht zijn zichtbaar. Bovendien zijn de units erg compact. Wel kunnen de kosten voor deze soort installatie flink oplopen.

Richtprijs: € 2.000 – 6.000 (excl. btw, incl. plaatsing)

 

TIP: laat je plafond airco installeren door een expert!

Om er zeker van te zijn dat je systeem straks helemaal voldoet aan al jouw eisen, laat je deze installeren door een erkende specialist. Die weet perfect hoe hij een plafond airco installeert. Bovendien kan hij je advies geven over de mogelijke installaties die bij je woning passen.

Wil je meer weten over plafond airco’s? Laat je dan informeren door een betrouwbare specialist. Kom gratis en vrijblijvend in contact met meerdere installateurs.

 

Kosten plafond airco

De prijs voor een plafond airco varieert veel. Een richtprijs is € 1.500 à 6.000 (excl. btw, incl. plaatsing). De exacte prijs is afhankelijk van het formaat, het vermogen, de moeilijkheidsgraad van de plaatsing, de arbeidskosten van je installateur, … Een overzicht:

Soort plafond aircoKosten (excl. btw, incl. plaatsing)
Plafond onderbouw airco€ 2.000 - 3.000
Inbouwcassette€ 1.500 - 3.500
Ingebouwde plafond airco€ 2.000 - 6.000

LET OP: bovengenoemde prijzen zijn slechts richtprijzen. Om zeker te zijn van de beste prijs, kan je het best meerdere offertes aanvragen en vergelijken. Vraag vrijblijvend je offertes aan.

 

ingebouwde plafond airco

 

Airco unit plafond: aandachtspunten

De plaatsing van een plafond airco is niet altijd even eenvoudig. Hierbij moet je rekening houden met een aantal belangrijke punten. De voornaamste factoren:

  • Bediening: er zijn 2 manieren om je systeem te bedienen. Dit kan door middel van een afstandsbediening of via een app. Handmatige bediening is niet handig, omdat je slecht bij de airco kan.
  • Onderhoud: een airco moet je minstens om de 2 jaar laten onderhouden. Anders krijg je met defecten te maken en werkt je installatie steeds minder zuinig. De onderhoudswerkzaamheden van een vakspecialist bestaan onder andere uit de filters schoonmaken en de koelvloeistof bijvullen.
  • Juist model: er zijn verschillende modellen mogelijk. Zo kies je bijvoorbeeld het best voor een ingebouwde cassette als je toch gaat renoveren of bouwen. Laat je goed informeren voor je een keuze maakt.
  • Correcte installatie: om zeker te zijn van een goed werkende installatie waar je jaren mee vooruit kan, laat je deze installeren door een erkende airco-installateur. Die heeft veel ervaring met boren en het aanleggen van leidingen. Ook een goede afwerking is hierbij van belang.
  • Afstand plafond: bij de installatie is de afstand tot het plafond van belang. Er moet minstens een paar centimeter ruimte zijn tussen het plafond en de airco. Hierdoor kan je de installatie nog openen als dit nodig is en zorg je voor een optimale verspreiding van de gekoelde lucht.

Advies op maat nodig? Een airco-installateur komt graag bij je langs om je project te bespreken en een vrijblijvende offerte op te maken. Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Airco offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde airco installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 koeltechniekers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs